Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderComevisitForeninger-kirkeLydum MølleHvorKontakt Lydum MølleLydum Mølles historieMølle NytSponsorerErhvervumbrellaMereLydum ForsamlingshusLydum KirkeOm Lydum sognBåltalerKontaktHvorLydum Mølle´s rapporterMølle NytOm Lydum sognRenoveringsplanSponsorer
Lydum
Liebhaverejendomme Foto: pr

Lydum gamle skole renoveres

Galleri Umbrella

Som du måske har set, har den gamle skole i Lydum været under omfattende renovering siden begyndelsen af sidste år. Siden Tobias Posselt, ejeren af Kajetan Gallery i Berlin, overtog den gamle skole, er den blevet genoplivet. 


Med stor hjælp fra lokale håndværkere som

Mikkelsen Tømrer Snedker,

Murermester Søren Rasmussen,

Malerfirmaet Jens Erik Busk,

Appel VVS -og

Elektrikerløsningen

er de første bygninger allerede blevet afsluttet, og målet er, at afslutte byggeriet inden udgangen af maj 2023. 
Bygningsensemblet vil herefter bestå af to boligbygninger, et atelier, en gæstelejlighed og en udstillingshal, som vil få til huse i den tidligere gymnastiksal.

umbrella / west coast exhibitions er et initiativ af den berlinske kunstner Jan Wawrzyniak, og vil være et non-profit samtidskunstrum i landlige omgivelser og en kunstparaply i det vind- og regn-omsuste landskab på Danmarks vestkyst.


Den store åbning finder sted den 10. juni med en udstilling af den anerkendte danske fotograf Trine Søndergaard. (Nærmere senere)

Kunstinteresserede og nysgerrige inviteres derefter hjerteligt til at besøge stedet, som skal blive et nyt mødested og et sted for livlig udveksling.

Reserver dagen d 10 juni 2023!

umbrella har til opgave at skabe unikke udstillinger med fremragende værker af danske og internationale kunstnere, og gøre dem tilgængelige for folk i regionen. 
Initiativets mission er at give adgang til visuel uddannelse og æstetisk forståelse til så mange mennesker som muligt på denne måde. 


Målet er at udfylde et hul, der er ved at opstå i landområderne uden for byerne i Vestjylland. Beliggenheden på landet fremmer en mere intens udveksling, og et mere intenst engagement med samtidskunst i modsætning til de mere flygtige og hurtige møder i byområderne.
Et af målene er at berige landbrugsområdet i den sydlige udkant af Ringkøbing Fjord med internationale aktiviteter, og gøre det attraktivt for alle, grundlæggende ved at skabe en Umbrella for fremragende udstillinger med overregional betydning.

Alle, der ønsker at deltage, er velkomne.

 

 Hovedbygningen til højre blev færdigrestaureret i 2022. I ALLE bygninger bliver der væltet mure - opbygget nye. Det samme gælder alle varme og vandslanger, samt alt i elkabler bliver fornyet. Det bliver en PERLE i vores lille by.

 

Der arbejdes på højtryk i fløjen mod vest.

Den gamle gymnastiksal bliver nu omdannet til udstillingshal. Tømrere er p.t. igang med at forstærke gitterspær, og senere bliver der opsat nyt loft, samt lagt nyt gulv.

Siden opdateres!

tirsdag 3 jan 2023 - Herman Høj
Vist: 6249 gange