Menu

Menu

ForsideNyhederKalenderComevisitForeninger-kirkeLydum MølleHvorKontakt Lydum MølleLydum Mølles historieMølle NytSponsorerErhvervumbrellaMereLydum ForsamlingshusLydum KirkeOm Lydum sognBåltalerKontaktHvorLydum Mølle´s rapporterMølle NytOm Lydum sognRenoveringsplanSponsorer
Lydum
Foto:

11 maj: Musik på umbrella

Kl. 16,00 på Lydumvej 95 - Fri adgang

Christian Martínez begyndte sine musikalske studier i sin hjemby Cali i Colombia. Senere fortsatte han på Manhattan School of Music i New York og på Rogaland Musikakademi i Stavanger, Norge. Han afsluttede sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København i 1996, samme år som han blev medlem af Esbjerg Ensemble.

Christian Martínez har som solist, kammermusiker, orkesterslagtøjsspiller og paukist optrådt ved adskillige festivaler og koncerter i hele Skandinavien, Europa, USA, Latinamerika og Asien.

I 2010 udgav Christian Martinez sin solo-cd, Rhythmical Séance, som indeholdt Per Nørgårds I Ching og var udgangspunktet for et samarbejde med Per Nørgård, der resulterede i to nye værker på en ny cd fra Dacapo Records: Sceneries for Percussion and Ensemble: koncerten for slagtøj og ensemble Three Scenes og soloværket Arabesques I, II, III, begge værker skrevet til og dedikeret til Christian Martínez og Esbjerg Ensemble.

 

I 2021 opførte Christian Unsuk Chins Allegro ma non troppo ved Sonningprisens festkoncerter i København, hvor hun blev tildelt Soningprisen. I 2022 fejrede Christian Martinez Per Nørgårds 90-års fødselsdag ved at opføre sin soloslagtøjscyklus I Ching på Rued Langgaard Musikfestival. Som en del af fejringen opførte han også sit soloslagtøjsværk Arabesques, som er skrevet og dedikeret til Christian Martinez. Han fokuserer på at opføre nyskrevne værker for kammermusik og solo i samarbejde med yngre komponister.

 

onsdag 8 maj 2024 - Herman Høj
Vist: 76 gange